„Cum sa motivezi oamenii pentru a porni la actiune”

Nu exista decat un singur mijloc care motiveaza pe oricine sa porneasca la treaba. V-ati gandit vreodata la asta? Unul singur, si anume abilitatea de a destepta in oameni vointa de a trece la actiune.

Singura modalitate prin care ii poti determina pe oameni sa intreprinda orice, este prin a le oferi ceea ce isi  doresc.

Si ce isi doresc?

Nu prea multe, dar putinele lucruri pe care le doresc, le doresc cu o intensitate si necesitate care nu pot fi negate. Cateva din lucrurile pe care majoritatea oamenilor le vor, sunt:

  1. Sanatate
  2. Hrana
  3. Odihna
  4. Bani si bunuri cumparate cu bani
  5. Bunastarea copiilor
  6. Sentimentul propriei importante

Toate aceste nevoi sunt satisfacute de obicei, mai putin una. Exista o necesitate aproape la fel de profunda si de imperioasa ca si nevoia de hrana si somn – si aceasta este rareori indeplinita. Este ceea ce numim „dorinta de marire”, „dorinta de a fi important”.

Am putea spune ca este vorba de o foame mistuitoare a sufletului si putinii oameni care isi vor potoli aceasta  foame ii vor avea in palma pe toti ceilalti.

Dorinta de a fi importanti ne determina sa alegem modalitatea prin care vrem sa devenim importanti, de fapt, singura deosebire intre unii si altii.

In dorinta de a deveni importanti, de a atrage atentia celorlalti asupra lor unii recurg la gesturi extreme.

Daca unii sunt  atat de infometati de sentimentul importantei incat pur si simplu innebunesc pentru a-l avea, imaginati-va ce putem realiza noi recunoscand meritele celor din jurul nostru.

Unicul mijloc de a descoperi ce e mai bun in oameni este prin aprecieri si incurajari. Si aici este vorba despre aprecierile sincere,  nu despre laude ieftine care  vor fi intelese de catre cel caruia i le adresati din primul moment.

De cele mai multe ori evitam sa aducem aprecieri copiilor nostri atunci cand primesc la scoala note bune, sa-i incurajam atunci cand incearca sa ne demonstreze pentru prima data indemanarea lor in atelier sau in bucatarie. Evitam sa aducem aprecieri unui coleg, prieten, vecin sau chiar partenerului de viata.

In relatiile noastre cu altii, n-ar trebui sa uitam niciodata ca sunt fiinte umane dornice de apreciere. Oamenii au nevoie de aprecieri pentru a descoperi potentialul de care dispun si care ii ajuta sa actioneze in intreprinderile lor.

Oriunde mergeti, nu uitati sa lasati in urma simboluri de recunostinta si aprecieri sincere.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s